Kurum Adı : Akkuş Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://akkusanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : Yazlık Belen Mah. Atatürk Cad. No39

VİZYON
AKKUŞ Anadolu Lisesi, toplumsal yaşama duyarlı, sorunların çözümünde inisiyatif alabilen, bilimsel düşünmeyi yaşamının temel ilkesi yapabilen, demokrasi kültürünü özümseyen, ülkesine hizmeti temel amaç edinen bireyler yetiştiren, ülkenin en iyi üniversitelerine öğrenci veren en güçlü okul haline getirmektir.

MİSYON
Biz AKKUŞ Anadolu Lisesi olarak; Çağdaş eğitim ve öğretim bilimi kapsamında; Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, ulusal kültürünü özümseyen ve yeniliklere açık, Bilgiye ulaşma yöntemlerini öğrenen, Kendi kendine yeten; yaratıcı, araştırmacı, problem çözme becerisine sahip İlgi ve yetenekleri doğrultusunda alt yapıları oluşmuş, bir üst öğrenime hazır bireyler yetiştirmek için varız.

BAŞARILAR

Öğretmen Sayısı : 16
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 200
Öğretim Şekli : Tam gün
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:00 - 12:00 13:10 - 15:20
Derslik Sayısı : 10 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (8 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Kalorifer

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe merkezinde bulunmaktadır. İl merkezine 120 km uzaklıktadır.
Ulaşım :
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi :

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :