What Men Live By – Leo Tolstoy

Okulumuz İngilizce öğretmeni Selim SOM 2022-2023 Eğitim- Öğretim yılında " What Men Live By – Leo Tolstoy" isimli  e-Twinning projesine başladı

23.01.2023 123

.
Romanya ve Türkiye'den kurucuların başlattığı projeye öğretmenimiz dahil oldu.
Değer, sosyal hayatı düzenleyen inançlar, duygular ve düşünceler olarak tanımlanabilir. Temelde ahlaki ilke olarak kabul edilen değerler, insanların sosyal olarak tutum ve davranışlarının değerlendirilmesinde kriter olarak kullanılmaktadır. İnanç, saygı, sevgi, nezaket ve yardımseverlik kavramları tüm toplumlarda ortak değerler olarak kabul edilmektedir. Toplumun ortak ve olumlu değerlere sahip olması, o toplumun gelişimini ve sosyal yapısının sağlıklı işleyişini doğrudan etkiler. İdeal ve doğru değerlere sahip olmak toplumun tarihte kalıcı bir yere sahip olmasını sağlar ve başarılı nesiller yetiştirir. Değerlerin tüm topluma aktarılması her konuda olduğu gibi eğitim yoluyla da mümkündür. İdeal bir toplum yaratmak için hem evrensel hem de kültürel değerlerin bireylere aktarılmasında eğitim sistemi çok önemli bir rol oynamaktadır. Projemiz ile değerler eğitimine dikkat çekmek, genç nesilleri bu konuda bilinçlendirmek ve yaşamları boyunca çevreleri konusunda farkındalık yaratmak amaçlanmaktadır.